dijous, 21 de gener del 2010

27 de gener concentració a Barcelona

El proper dimecres 27 de gener s’ha convocat una concentració anticementiri nuclear davant la Generalitat de Catalunya a Barcelona, fem extensiva aquesta convocatòria a totes les persones, col·lectius i associacions us hi podeu adherir a jovensebre@gmail.com.

També us agrairem que ens ajudeu a difondre aquesta convocatòria, des del següent enllaç podeu descarregar-vos el cartell.

Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC)

Jóvens de les Terres de l’Ebre


El proper dimecres 27 de gener l’AMAC (Associació de Municipis en Àrees de Centrals nuclears) formalitzarà la candidatura d’Ascó per a la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) que ha de rebre els residus radioactius de tot l’Estat espanyol.


En ple debat sobre el futur de l’energia nuclear el govern de l’Estat espanyol ha decidit allargar la vida útil de les centrals de 25 a 40 anys, i com a conseqüència s’imposa la construcció d’un cementiri nuclear per acollir els residus radioactius generats fins ara i els futurs.


Les empreses nuclears, un cop més, socialitzen els costos dels residus i la problemàtica de la seua gestió. No es pot acceptar el debat sobre la gestió dels residus radioactius sense un calendari de tancament de les nuclears previ.


Amb el nou decret el govern ignora el consens territorial contrari a la implantació del cementiri nuclear, ja que deixa la decisió en mans d’un plenari municipal.


Exigim al govern català, un posicionament clar i compromès amb la defensa del futur de les Terres de l’Ebre, tal com han demanat 7 consells comarcals, 62 municipis i el Parlament.


Les instal·lacions nuclears, com s’ha demostrat històricament hipotequen el futur dels pobles i comarques on s’ubiquen.


No al cementiri nuclear,

ni a les Terres de l’Ebre ni enlloc!

1 comentari:

MikelodeoN ha dit...

Més falsetats juntes no podeu escriure.
Primer de tot, no és un cementiri nuclear. És un magatzem temporal de residus d'alta activitat, on no s'ensorraran pas els residus per a tota la vida. I juntament amb el magatzem hi va un centre tecnològic d'alta recerca.
Segon, el Govern no ha decidit allargar la vida de les centrals nuclears de 25 anys a 40. Les centrals JA TENIEN una vida útil definida de 40 anys. I de fet, en absolut la construcció del magatzem (que no cementiri) no és una conseqüència de res d'això... La construcció del magatzem és lúnica forma de conservar segurament els residus d'alta activitat que fins ara s'enmagatzemaven a dins de les centrals, al menys fins que es proposi una solució definitiva per a ells.
Tercer. Les propietàries de les centrals no socialitzen els costos de ningún residu, tots els costos els han assumit les pròpies centrals en un pla d'estalvi (del qual neix ENRESA) estipulat pel govern en un Reial Decret. Bàsicament, tots els calers que calen per gestionar definitivament els residus nuclears (d'alta o de baixa activitat) els han depositat els que generen els residus i ja s'han assegurat en un fons públic a disposició d'ENRESA.

És vergonyosa la manipulació a la que està sotmesa la ciutadania a totes les instàncies. Des de Governs a mitjans de comunicació, passant per associacions de gent que no té ideia de res però que opina i pressiona de tot. Vergonyosa.

Així, no és extrany que, encara que sembli una paradoxa, Espanya (i Catalunya) sigui el país més antinuclear del món que, de fet, fa un ús important de l'energia nuclear.