dimecres, 12 de març del 2014

COMUNICAT SOBRE EL TRANSPORT PÚPLIC A LES TERRES DE L'EBRE

En l’entrada de l’any 2014 hem vist com les tarifes del transport públic s’han encarit de forma desmesurada, al mateix temps que els ingressos dels treballadors i les treballadores es veu disminuït cada dia que passa.

Tot i que segons Renfe l’augment de preus havia de ser d’un 2% de mitja a Rodalies i Mitja Distància hem vist com els trens Regionals que uneixen les Terres de l’Ebre amb Barcelona i València han sofert unes pujades del 7,4% aproximadament.

Si no fos prou indignant i abusiva aquesta situació, Renfe ha congelat les tarifes generals de l’AVE i ha aprovat un nou sistema de tarifació especial només per a l’AVE que permetrà substancials baixades de preu amb els bitllets comprats amb anticipació o amb abonaments.

Amb aquestes accions ja hem vist quina és la política de Renfe: premiar a les elits econòmiques, usuàries majoritàries dels trens d’Alta Velocitat AVE, al mateix temps que castiguen a la classe treballadora, usuària majoritària dels trens Regionals de Mitja Distància.

A més a més, les Terres de l’Ebre tenim tot un seguit de mancances històriques i estructurals en matèria de transport públic, tan pel que fa a la connexió amb la resta de territoris com pel que fa a la comunicació interna de les Terres de l’Ebre.

Per tot això, convoquem una assemblea d’usuaris I usuàries del transport públic per proposar i acordar accions contundents per exigir una baixada de tarifes i millores en les infraestructures ferroviàries.

Les assemblees tindran lloc el proper diumenge 16 de març a l’últim vagó dels següents trens de les línies R15 i R16.

R16 la línia que uneix el Baix Ebre, el Montsià i el Sénia amb Barcelona:

Tortosa 17:25h, l’Aldea 17:34h, l’Ampolla 17:42h, l’Ametlla de Mar 17:49h. L’assemblea començarà a l’últim vagó del tren just després de sortir de l’Ametlla de Mar.

R15 la línia que uneix la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Matarranya amb Barcelona:

Flix 17:38h, Ascó 17:45h, Mora la Nova 17:56h i Falset 18:23h. 
L’assemblea començarà a l’últim vagó del tren just després de sortir de Falset.

PER UN TRANSPORT PÚBLIC, POPULAR I DE QUALITAT!