dissabte, 3 de desembre de 2011


Aquest dijous dia 1 de desembre ha tingut lloc al CSOA Can Vies l'acte titulat “Defensem los nostres rius dels atacs transvasistes”, organitzat pel col·lectiu Jóvens de l'Ebre en el qual hi han participat vora un centenar de persones. La jornada ha començat a les 20.00 amb la xerrada de Susanna Abella -membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre- i Annalis Brookeman -membre del col·lectiu “l'aigua és vida”.

Susanna ha volgut remarcar que la lluita antitransvasista ja va per la tercera generació d'ebrenques i ebrencs i que en 30 anys tots els governs possibles – siguin del color que siguin- han estat implicats d'una forma o altra en projectes de transvasament. En aquest sentit ha denunciat l'impacte de les diferents infraestructures hidràuliques que s'estan construint arreu del país, construïdes per separat però pensades en conjunt com a transvasaments encoberts. Per últim ha cridat a tota la societat en conjunt a la mobilització, tot remarcant que s'apropen temps especialment durs i que cal estar preparats.

Annalis Brookeman, per la seua banda ha fet un repàs dels llaços que el món privat està tendint amb la gestió pública dels recursos hídrics – i dels energètics i naturals en general-. Per això ha denunciat que la societat està perdent poder de decisió davant les grans empreses, les quals estan aprofitant l'actual clima de crisi per privatitzar els recursos hídrics. Davant d'això ha fet una crida a col·laborar amb el col·lectiu de recent creació “l'Aigua És Vida”, el qual es proposa com a primer objectiu obrir una sèrie de cicles per analitzar com i per què s'està produint aquesta privatització, entenent que la informació en aquest camp és importantíssima de cara a realitzar una proposta ciutadana seriosa i que compti amb el màxim suport possible per a una gestió més racional de la nostra aigua. “Cal tendir a formes de decisió col·lectives en la gestió dels recursos hídrics, perquè és un tema on tothom hi tenim molt a dir i que ens afecta moltíssim. No podem permetre que el benefici privat passi per davant de les necessitats de les persones”, ha afegit Brookeman.

La xerrada ha estat seguida per un sopar popular a base de baldanes tortosines i regat amb vi de la Terra Alta, mentre el músic Pepet i Marieta amenitzava una nit plena de crítica, denúncia i compromís amb l'aigua i la terra.