dijous, 31 d’octubre de 2013

Crònica cafeta del mes d'Octubre: "Defensem la terra, aturem el Castor!" (17-10-2013)
El passat dijous 17 d'octubre es va fer a Can Vies la primera kafeta del curs. Organitzada per Jóvens de les Terres de l'Ebre i en la que també va participar Arran el Sénia, estava dedicada al tema dels terratrèmols ocasionats a les Terres del Sénia a causa de la posada en marxa el passat desembre de la plataforma gasística.

Sota el lema “Defensem la terra, aturem el Castor”, la setmana anterior ja s'havia dut a terme una concentració davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona que va aplegar un centenar de persones, amb la finalitat de mostrar el nostre rebuig al Projecte Castor i assenyalar els culpables dels terratrèmols.
La kafeta va comptar amb la presència de Lluc Ulldemolins, membre de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, que va ser l'encarregat de fer una xerrada informativa per tractar tota la problemàtica que envolta el Castor: els seus principals responsables econòmics i polítics, els interessos reals que aquests tenien (i tenen) en la construcció del projecte, el seu finançament i cost desorbitat, les conseqüències negatives a nivell econòmic i social pel territori on està emplaçat, i el recent perill geològic que s'hi ha detectat, que és la punta de l'iceberg de tot el que suposa la plataforma gasística per a les Terres del Sénia.
Posteriorment a la xerrada del ponent es va generar un debat molt enriquidor en el que els assistents van participar activament i que va girar al voltant de temes com el model energètic que representa el Castor i el futur d'aquest.

Cal dir que la xerrada informativa havia de comptar amb un altre ponent que havia de fer l'aportació científica, un geòleg del CSIC que finalment no va poder assistir per les pressions rebudes des de dalt que prohibien fer declaracions públiques sobre el projecte Castor. Des de Jóvens de les Terres de l'Ebre i Arran el Sénia denunciem aquest fet, que només demostra que als responsables econòmics i polítics del projecte no els convé que se sàpiga tota la veritat perquè el projecte es va fer en condicions irregulars i sabent que podria posar en perill a la població.

 LA LLUITA CONTRA EL CASTOR CONTINUA!

>>Fotos de la cafeta de Jóvens "Defensem la terra, aturem el Castor".