dijous, 22 de maig de 2008

4+8+24=36 PERSONES DETINGUDES PER DEFENSAR COLLSEROLA

Els dies 19, 20 i 21 de Maig hi ha hagut 36 persones que s'han encadenat per a aturar les obres del Pla CAUFEC/Porta de BCN. Aquest pla prevéu un creixement urbanístic desmesurat de la ciutat d'Esplugues de Llobregat amb urbanitzacions de luxe, gratacels, un macrocentre comercial i un hotel i per tant també suposa la destrucció de la muntanya d'Esplugues, al límit del parc natural de Collserola.

Des de Jóvens de l'Ebre considerem que la lluita de la Plataforma No al Pla Caufec és també la nostra lluita, ja que de fet l'aigua que es vol transvasar del riu Ebre serveix per a que Barcelona i la seva àrea metropolitana puguin seguir creixent desorbitadament afavorint les butxaques d'algunes empreses com AGBAR, la Caixa o SACRESA amb projectes com el Pla Caufec.

La nostra lluita, igual que la de la Plataforma No al Pla Caufec, és per un futur digne, que passa per frenar el creixement urbanístic i apostar per un creixement sostenible i per la reutilització dels recursos naturals.

Entre les persones detingues, a les quals se'ls amputen els càrrecs de desobediència o resistència a l'autoritat, danys, coacció i alteració de l'ordre públic, hi havia també un membre de l'assemblea de Jóvens de l'Ebre.

Jóvens de l'Ebre considerem que l'acció directa no violenta és un mitjà de lluita legítim quan ja s'ha intentat aturar el Pla de moltes maneres i les administracions no han fet cas (fa 17 anys que estan lluitant per aturar el Pla Caufec), i que defensar la terra no és cap delicte.

Per tant demanem la posada en llibertat i la retirada de càrrecs per a les persones que s'han encadenat per aturar les obres del Pla Caufec.

Per un futur digne i sostenible

TANQUEM L'AIXETA A L'ESPECULACIÓ

Jóvens de l'Ebre, 21 de Maig de 2008

1 comentari:

SALVEM EL CRIT ha dit...

Detinguts per vetllar pel dret de les persones a gaudir d'un medi ambient adequat !!!

L'article 45 de la Constitució Española, dedicat al medi ambient, estableix el dret de les persones a "gaudir d'un medi ambient adequat (...), així com el deure de conservar-lo" i fa un mandat als poders públics que a vetllar per la "utilització racional de tots els recursos naturals, amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida i defensar o restaurar el medi ambient, recolzant-se en la indispensable solidaritat col·lectiva".

A més de l'obligació que tenen les administracions públiques i els particulars de respectar i no agredir el medi ambient, aquest article proclama amb tota claredat aquest deure col·lectiu de totes les persones a tenir cura de la terra.