diumenge, 11 de maig del 2008

La Jornada de Lluita Ebrenca: tot un èxit

A l'Ateneu Popular de l'Eixample no s'hi cabia. S'aproximaven les 19:30 de la tarda i tot estava preparat per encetar la Jornada de Lluita Ebrenca que els Jóvens de l'Ebre havíem organitzat per al dijous 8 de maig a Barcelona.

La projecció del documental "A contracorriente", vídeo sobre la lluita contra el Pla Hidrològic Nacional i que porta a debat el tema de la mercantilització de l'aigua, va iniciar la jornada amb un públic assistent d'edats i procedències ben diverses. A mesura que avançava el documental, més gent arribava a l'Ateneu, quedant-se a fora del local per falta d'espai a l'interior.

A continuació, els Jóvens de les Terres de l'Ebre vam presentar-nos al públic assistent donant a conèixer els motius, objectius i preocupacions que han portat a la creació del col·lectiu. "A finals del 2007, uns quants joves de les Terres de l'Ebre vam començar a reunir-nos per buscar alternatives a l'actual gestió energètica dels Països Catalans i lluitar en contra d'aquestes agressions", explicava una representant dels Jóvens. L'aigua, la massificació eòlica, el dipòsit de gas, la degradació ambiental del territori i, en termes generals, el desequilibri energètic que existeix a nivell català van ser els punts principals de l'exposició. "Volem fer arribar aquests arguments a Barcelona per evitar una confrontació territorial que no té sentit", continuava la representant dels Jóvens, "perquè aquesta mala gestió energètica ens afecta a tots", sentenciava.


Les baldanes ja estaven al foc i l'ambient festiu era més que evident. El cantant de Pepet i Marieta es preparava per actuar i tothom anava buscant el seu lloc. Més de 200 persones hi havia a l'Ateneu Popular de l'Eixample, arribant al punt àlgid de la nit amb el concert del ja més que conegut cantant d'Ulldecona. Gent fora i dins del local, entrant, sortint, xerrant i, en definitiva, compartint una manera de vore i entendre les coses. En poques paraules, la Jornada de Lluita Ebrenca va ser tot un èxit que, almenys per part dels Jóvens de l'Ebre, no ha fet més que començar.