divendres, 22 de maig del 2009

Un centenar de persones marxen entre Camposines i Ascó contra l’energia nuclear


Un centenar de persones han participat en la marxa entre Camposines i la Central Nuclear d’Ascó organitzada el marc de la campanya Apaguem les Nuclears. La marxa ha servit per mostrar el rebuig a la possible ubicació del cementiri nuclear (ATC) a Camposines i denunciar els darrers incidents de les centrals nuclears catalanes, alhora que s’ha exigit que no se’ls renoven les llicències, començant un tancament progressiu de les centrals nuclears de l’Estat espanyol aprofitant el venciment de les seues llicències. Les entitats convocants – Jóvens de les Terres de l’Ebre, la Coordinadora Anticementiri Nuclear i la Plataforma en Defensa de la Terra Alta – també han aprofitat per a denunciar l’actual model d’implantació d’energies renovables: centralitzada i massificada.

Després de recórrer els 10 km que separen Camposines i Ascó, els convocants han acabat l’acció de protesta davant del complex nuclear, on hi ha hagut les intervencions del portaveu de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta Jesús Carbó, l’escriptor i periodista històric del moviment ecologista i antinuclear Xavier Garcia, el testimoni emotiu de l’exregidor d’Ascó Antonio Ribes i ha tancat l’acte Juli Loras en nom de la Campanya Apaguem les Nuclears. Paral·lelament, per a recuperar forces i ha hagut un esmorzar popular.

La nota negativa l’han donat, com és habitual, les pròpies centrals nuclears. En aquesta ocasió membres del servei de seguretat de la central ha fet fotografies a les persones que han participat a la marxa. Malgrat això, des de la campanya es valora molt positivament l’acte i properament s’anunciaran noves convocatòries.

[Font: www.apaguemlesnuclears.cat]

diumenge 17 de maig de 2009