dissabte, 3 de maig del 2008

tanquem la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

no heu servit per defensar el territori davant els continus accidents nuclears
Fa unes setmanes, se va fer públic que s'havien produït un seguit de fuites radioactives a la Central Nuclear d'Ascó. Tots els mecanismes, que suposadament han de permetre una gestió transparent i segura de les Centrals Nuclears, no han servit de res. L'empresa ha intentat amagar i minimitzar les conseqüències de la seua mala gestió. La Delegació del Govern, enlloc d'exigir el tancament immediat d'estes cafeteres nuclears, per garantir la seguretat i tranquil·litat dels ciutadans/es, ha optat per callar. Callar i intentar passar el més desapercebut possible. La gravetat de la situació, els ha pressionat a fer un comunicat un mes després de que se sabés la fuita, tot i així, diu que confia totalment en los mecanismes de l'Estat per aclarir la situació. Natros no hi podem confiar.

no heu servit per a aturar els projectes especulatius que hi ha al territori

Els ajuntaments, amb la pressió dels empresaris i la febre urbanística han recualificat milions de metres quadrats. La Delegació, lluny d’intentar posar una mica de seny en tota està disbauxa especulativa aplicant una moratòria urbanística, ha mirat cap un altre cantó i ha deixat fer.

no heu servit per a aturar la massificació eòlica
No ha hagut cap tipus de planificació eòlica, s'ha deixat fer i desfer a empreses privades , cedint territoris per a satisfer les seves ànsies empresarials. No han tingut en compte la participació de la gent de la Terra Alta ni la transparència de tot el procés d'implantació dels projectes. És més, l'únic referèndum democràtic que ha expressat l'oposició de la Terra Alta a la massificació eòlica ha estat a Horta de Sant Joan, i al senyor Delegat, li ha faltat temps per dir que no tenia cap tipus de validesa legal, i que per tant podien continuar avant els projectes que l'empresa havia pactat amb ell.

no heu servit per a fer possible un futur per a la gent jove de les Terres de l'Ebre
El sector agrícola, un dels més forts a les nostres terres, està patint les conseqüències de la vostra passivitat davant dels atacs que està sofrint per part del mercat econòmic, i de les grans empreses que controlen tot el mercat alimentari. Per un altra banda, esteu afavorint la implantació d'una economia basada en el turisme, sobretot a la costa, que aboca a la gent jove als treballs més precaris i inestables que ofereix el sector terciari dels serveis.


no heu servit per a plantar cara als transvasaments
La Delegació del Govern no ha mostrat en cap moment una posició clara i ferma contra els transvasaments de l'Ebre. Pel que fa al canal Xerta-Sènia l'han defensat i estan ajudant a tirar-lo avant, un canal que obre les portes a transvasar aigua cap al País Valencià. Referent a l'interconnexió de xarxes, ha mostrat una postura ambigua, amb la intenció de rentar-se la cara, però que a la pràctica representa la gestió de la interconnexió a les Terres de l'Ebre.

No només no heu servit per a defensar el territori, sinó que generalment vos heu posicionat a favor dels projectes que el condemnen.

Com que és i ha estat la gent de les Terres de l'Ebre qui s'ha organitzat per a defensar el territori, hem arribat a la conclusió que:

- no necessitem cap sucursal per a sentir de més prop el que decideixen a la Generalitat
- ni ens representeu ni defenseu els interessos de la gent jove del territori
- sou una despesa innecessària

i per tant, hem decidit tancar la sucursal de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si totes les respostes a les agressions foren com la vostra, aniríem millor.
Ni una gota! si no tenen aigua que estalvien.

Unknown ha dit...

Totalment d'acord amb l'accio i en contra de qualsevol trasvassament - tot i que la gent del Ter es, de lluny, la mes maltractada en aquest sentit.
Jo vaig estar a la gran mani de fa uns anys a Barna i vaig veure que allo feia tuff de campanya sociata per desgastar CiU. Vaig tornar a casa emprenyat d'haver perdut el mati a Barcelona, que no m'agrada gens. Espero que us hagi quedat clar com les pelen el PSOE-ICV i els "palanganeros" d'en Carod.
Endavant amb la lluita !
Ni una gota a AGBAR !
Ni una gota a la Caixa !
Visca Catalunya !

Francesc i Annabel ha dit...

Nosaltres us vam veure divendres a la fira a l'stand del DAR i tant de bo haguéssim estat a Tortosa per veure com clausuraveu la delegació del Govern, més accions com la vostra fan falta i menys paraules que ja veiem per on se les passen els polítics.

Lo riu és vida!!!

Sala Serrahima ha dit...

Una idea genial! Des de Vic ho veig fenomenal de tapiar i tancar caus realment inútils: A més de les delegacions de la "Genialitat", els consells comarcals i alguns ajuntaments, plens d'escalfapoltrones , vividors i paràsits....FELICITATS PER LA GENIAL ACCIÓ.
Realment estem mantenint una quantitat d'inútils "burrócrates" que ens hauría de fer cavil·lar...I no em refereixo als d'ara..SEMPRE HAN ESTAT IGUAL. El polític actual, en aquest païs, és una mutació de sangonera de dues potes, que xerra sense dir res, promet sense poder donar, viu a l'esquena dels contribuents, i nosaltres, dropos, ens els creiem massa vegades...
Amb això de l'aigua en tenim un exemple molt clar: Quan s'hauría d'haver acabat la concessió del Ter?.
No us els creieu: "Prometre és una veta que estirant es peta", deien els grans de casa...
Endavant amb les vostres accions!